НАЙ- ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ ЗА СЪНИЩАТА



  1. Кои хора виждаш в сънищата си?

Сънуваш лица, които вече си видял някъде, независимо дали си спомняш за тях или не. Хората, които срещаш в сънищата си не са напълно непознати, а приятели, познати или такива, които случайно си срещал – но вече не помниш.

Резултат с изображение за man and woman

  1. За какво мечтаят мъжете и жените?

Изненадващо, повече от 70% от времето, мъжете сънуват други мъже – докато жените сънуват еднакво време мъже или други жени. Това е интересно, защото общото мнение е, че мъжете сънуват само секс!






  1. Цветно ли сънуваме или черно-бяло?

Около 12% от хората винаги сънуват черно-бяло, докато повечето сънуват цветно. Интересно е, че преди години, пропорцията беше обратна, защото повечето хора сънуваха в черно-бяло. Последни проучвания показват, че промяната в резултатите е свързана с преминаването от черно-бяло кино към цветна телевизия и медии.



  1. Гладуване или безсъние – кое ще ни убие първо?

Не е за вярване, но липсата на сън би ни убила първа. Отнема две седмици да умреш от глад, докато липсата на сън те убива за десет дни. Във всеки случай, не пробвай тази теория сам.

  1. Забравяме 90% от сънищата си

В рамките на 5 минути след събуждането си, хората забравят половината от съня си. След 10 минути, 90% от съня е забравен.

  1. Всеки сънува

Всяко човешко същество сънува (с изключение на случите, в които е налице сериозно психическо разстройство). Ако си мислите, че не сънувате, грешите - вие просто забравяте сънищата си.

  1. В една нощ може да сънувате между 4 и 7 пъти

Средностатистически, докато спите, бихте могли да сънувате между 1 и 2 часа всяка нощ

  1. Смесване на сънища и реалност

Мозъкът ни интерпретира външните стимули, които нашите сетива усещат, докато сме заспали. Така той ги прави част от нашите сънища. Когато чуем звук от реалността е възможно да го внедрим в съня си. Така например е възможно да сънувате, че сте на рок концерт, докато брат ви разучава на китарата си най-новото парче на Guns N Roses в съседната стая.

  1. Чувствата в сънищата са реални

Хората изпитват същите емоции на сън, които и в живота. Ето защо може да се събудите разплакани, усмихнати или дори викащи.

  1. Сънищата стават по-луди с напредването на нощта

Сънищата преди събуждане са доста по-откачени, отколкото тези в началото на нощта, се казва в едно английско изследване. Когато човек заспива, умът му все още се опитва да се освободи от напрегнатите мисли през деня, което обяснява и факта, че сънищата в този период са по-близки до действителността.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Анализ на реч от филма „Великият диктатор“

Анализ на реч: Анджелина Джоли за всички жени

Анализ на речта на Амал Касир